Наставникът на Интер Лучано Спалети обясни, че не разбира изгонването си при снощния драматичен успех 1:0 над Сампдория. Наставникът отрече да си е позволявал каквито и да било обиди към реферите и призова своите играчи все така да „живеят на ръба”.

Това бе втора подобна победа за „нерадзурите” само в рамките на броени дни. През седмицата те обърнаха Тотнъм в Шампионската лига от 0:1 до 2:1 след попадения на Мауро Икарди (86’) и Матиас Весино (90+2’). Снощи на „Мараси” Марсело Брозович донесе успеха с попадение в 4-ата минута на продължението, като преди това общо 3 гола – 2 за Интер и 1 за Сампдория – бяха отменени след употребата на ВАР.

„Аз се обърнах към телевизионната камера, за да изкрещя, че има гол, а четвъртият съдия ми каза, че съм го сторил с прекалена енергия. Аз се обърнах към камерата, защото това беше важно попадение, но реферите го интерпретираха като прекалено емоционална реакция”, заяви Спалети.

„Начинът, по който печелим, говори достатъчно за характера на този отбор. Ние се борим за всяка топка и оставаме в мача. Това може и да значи поемането на някои рискове, но ние сме Интер и винаги трябва да живеем на ръба, за да вземем победата.”

„Да видя тази страст от момчетата ми дава по-голяма сила да продължа напред и съм доволен, че този елемент го имаме сега за сметка на тактиката. И на нея ще ѝ дойде времето”, каза Спалети.