Треньорът на Рома Лучано Спалети вече е обявил пред шефовете на клуба, че няма да подпише нов контракт, дори такъв да му бъде предложен. Това означава, че римляните спокойно могат да си търсят нов наставник.

Настоящото споразумение на Спалети изтича на 30 юни и от няколко седмици той постоянно трябва да отговаря на въпроси по тази тема. Дотук тактикът отказваше да обсъжда бъдещето си както публично, така и сред своите близки.

Спалети: Слуховете за нов треньор в Рома не ми пречат

Снощи с успеха 5:3 над Киево Рома си гарантира директно участие в групите на Шампионската лига. Явно този факт помогна на Спалети да наруши мълчанието си. От известно време той оставяше впечатлението, че по-скоро няма да преподпише, като дори призна, че никога не би избрал да се върне на „Олимпико”, ако е знаел, че ще се стигне до противоречие относно игровите минути на Франческо Тоти.

Рома запази илюзиите за титла с победа във Верона

Това е вторият престой на 58-годишния специалист при „римските вълци”, като първият бе в периода 2005-2009 година. Той се върна на 16 януари 2016 година след уволнението на тогавашния наставник Руди Гарсия.

Името на Спалети се споменава сред потенциалните кандидати за треньорския пост в Интер от другия сезон.