Старши треньорът на Рома Лучано Спалети няма да може да разчита на редица ключови свои футболисти в мача срещу Ювентус по-късно днес. Наставникът сподели, че сега отборът му трябва да се бори още повече, ако иска да постигне целите си и да зарадва феновете си.

„Не бива да се предаваме в тази тежка ситуация. Напротив, трябва да покажем нашата добра страна и да вярваме в собствените си сили”, сподели наставникът на „римските вълци”.

„Рома не веднъж е показвал своя характер, всичко в мача срещу Ювентус зависи от нас. Имаме поне 50 хиляди причини, заради които сме длъжни да спечелим. Това са феновете.”

„Уверен съм, че е по силите ни да заемем четвъртото място в класирането, но трябва да вярваме в своите сили”, добави още Спалети, който се опитва да мотивира отбора си, въпреки че има доста основни играчи с контузии, както и такива, които са наказани.

Двубоят срещу Ювентус ще пропуснат Франческо Тоти, Марко Касети, Симоне Перота, Сисиньо, Жуан, Родриго Тадеи и Алберто Акуилани. Наказани са Марко Мота, Давид Писаро, Сюлейман Диамутен и Даниеле де Роси.