Старши треньорът на Рома Лучано Спалети бе изпълнен с гордост от представянето на своите момчета в Шампионската лига снощи. Италианският отбор победи с 4:1 Динамо Киев като гост и си осигури второто място в групата, след Манчестър Юнайтед, а с това и класиране за елиминациите.

„Да се класираме кръг преди края в тази много трудна група е потвърждение на класата на нашия състав,” заяви Спалети. ”Успяхме да отбележим рано, подавахме си добре топката и притискахме съперника, като едновременно с това бяхме компактни. Момчетата се справиха чудесно, особено предвид факта, че това бе опасен мач, преди който бяхме наясно, че последната ни среща е с Манчестър Юнайтед. Отборът игра с правилната настройка и постигна точно каквото се искаше от него.”

„Играхме много добре и от сега нататък ще е много трудно. За втора поредна година Рома преминава във фазата на директните елиминации, а причината за това е, че ние разполагаме с наистина класни състезатели,” продължи наставникът.

Спалети не спести похвалите си за голмайстора Мирко Вучинич. „Мирко е много модерен, завършен футболист, който може да се адаптира към различни ситуации и да намира открити пространства. Неговият характер му помага да се откъсва сам често и да получава топката. Той просто е страхотен играч.”