Скромният отбор на СПАЛ продължи с прекрасния си старт през новия сезон в Серия А. В мач от четвъртия кръг на шампионата СПАЛ победи Аталанта с 2:0 и по този начин записа трета победа през кампанията. В предишния кръг тимът загуби с 0:1 в гостуването си на Торино, но бързо се върна към победите, с което се изкачи и на второ място в класирането. Единственият отбор с повече точки от СПАЛ е Ювентус, който има пълен актив от 12 точки.

В герой за домакините на „Стадио Паоло Маца” във Ферара се превърна Андреа Петаня, който реализира и двете попадения в началото на второто полувреме. Той бе най-активен и през първата част, но ударът му бе нанесен между 50-ата и 56-ата минути.

5 минути след подновяването на играта при центриране от фаул, Фелипе засече с глава. Вратарят на Аталанта Голини изби, но в краката на Петаня, който действа мигновено и прати топката във вратата.

6 минути по-късно Петаня получи топка в наказателното поле, между няколко футболисти съумя да стреля, а рикошетът в крака на Рафаел Толой направи топката невъзможна за Голини.

Така Аталанта записа своята втора загуба за сезона, а с актив от 4 точки в момента е на 13-а позиция в класирането.