Наставникът на Фиорентина Пауло Соуса направи голям комплимент на колегата си от Милан Винченцо Монтела преди утрешния сблъсък между двата тима в Серия А. Срещата ще се играе от 21,45 часа във Флоренция.

Тя е и двубой между предшественик и наследник, след като португалецът замени Монтела преди началото на миналия сезон.

„Говорили сме много пъти за това какво остави той като наследство във Фиорентина, а едно такова сравнение трябва да оценява всичко – от играчите до това как те са работили заедно в течение на доста години“, заяви Соуса.

„Още от първия си сезон тук Монтела създаде една идея, базираща се върху технични играчи и която може да бъде много позитивна. Такава идея имаше и преди това при Прандели, а аз съм точният човек, който да продължи това пътуване.“

„Милан може и да не е в състояние да се бори за скудетото, но ще е в битката за челните позиции. Те са силен клуб, притежават качествени играчи и имат страхотен треньор, който винаги се опитва да контролира мача. Ние трябва да бъдем по-ефективни, тъй като само резултатите могат да повишат самочувствието. Нашият тим трябва да научи своите лимити и да ги надскача. В сравнение с миналия сезон фитнес тренировките ни са различни и това означава, че трябва да взимам различни решения и стратегия. Имаме група от футболисти, които могат да редуват високата с ниската преса, докато миналия сезон играхме само на висока“, допълни Соуса.