Отборът на Интер осъществи пълен обрат в домакинството си срещу Удинезе от 35-ия кръг на Серия А, за да спечели с 3:1. Сирил Теро изведе гостите напред със забележително воле в мрежата на Самир Ханданович, ала след това с два гола на Стеван Йоветич и един на Едер „нерадзурите“ продължават неравната гонитба на Рома и третото място в калчото.

Срещата не стартира никак добре за гранда от Милано, към когото има интерес от китайски инвеститори. Още в 9-ата минута Еманюел Агиеманг-Баду като на шега метна дълъг пас от центъра над централните защитници, а от някъде Теро изникна и с десния крак намери топката по великолепен начин от въздуха. Ханданович нямаше какво да стори и само изгледа как кълбото се оплете в долния му десен ъгъл – 0:1.

Интер веднага притисна опонента си и изравняването стана факт още преди почивката. В 36-ата минута Жуан Жезус проби отляво и центрира ниско на първа греда, където Мауро Икарди се пребори и овладя. Капитанът на Интер веднага пусна успореден пас пред вратарското поле, където Йоветич засече за 1:1.

Удинезе изпусна своя шанс след паузата, като в 50-ата минута тресна напречната греда. Теро направи отличен пробив към вратата и получи страхотно подаване, след което стреля от 18-19 метра над Ханданович. За късмет на словенеца топката отскочи от рамката на вратата и не попадна в мрежата му.

Буквално веднага след това Интер организира опасна контраатака, при която Марсело Брозович се оказа на стрелкова позиция и затрудни максимално стража Орестис Карнезис.

Четвърт час преди края „нерадзурите“ взеха своето заради находчивата игра на Джонатан Биабиани. Французинът изключително интелигентно се шмугна между двама бранители отдясно и получи на скорост, след което меко центрира над Карнезис. Пред празната врата Йоветич дори си позволи миг на атракция, завършвайки уверено с гърди.

В петминутното продължение на срещата гостите изпуснаха поредната си голяма възможност. Този път след центриране от статично положение Дуван Сапата стигна първи до спорната топка и съумя да стреля точно, но пък Ханданович се бе приближил достатъчно и парира. Кълбото отскочи по-назад към Емил Халфредсон, който от точката на дузпата стреля твърде слабо и словенският страж на Интер улови.

Това постави началото на бърза контраатака, при която Иван Перишич се измъкна в централната зона и с пас намери Едер пред бранителите на Удинезе. Бразилецът литна Баду още с първото си докосване, а останал сам срещу Карнезис технично го преодоля с външен фалц – 3:1.

Така Интер събра 64 точки и остава 4-и във временното класиране, на 4 зад третия Рома, който в понеделник посреща Наполи в своя мач от кръга. Удинезе не се бори за нищо до края на сезона, тъй като е 14-и с едва 38 точки.