В Италия се заговори, че скандалният собственик на Анжи Махачкала Сюлейман Керимов заедно с албанския петролен магнат Резарт Тачи са двамата мистериозни купувачи на Парма.

Закъсалият финансово тим на „дуковете“ тази седмица приключи всички документи, изискуеми за прехвърлянето на собствеността от доскорошния президент Томазо Джирарди. Единственото, което се знае относно самоличността на новите босове, е, че компанията им се казва „Дастрасо Холдинг“ ООД, а инвеститорската им база а 60 процента кипърска и 40 процента – руска.

Парма вече е обвързан от споразумения за конфиденциалност да не разкрива имената на собствениците, докато те самите не дадат разрешение за това. Очаква се подобно нещо да се случи през март, когато ще бъде излъчен новият постоянен президент на клуба.

Според „Скай Италия“ движещите сили зад проекта са именно Тачи – който през годините на няколко пъти се провали в опитите си да купи Парма – и Керимов.

Руският бизнесмен би бил фантастично попълнение за Серия А, тъй като е един от най-богатите хора в родината си. Освен това е политически представител на Дагестан. В същото време обаче Керимов беше издирван в Беларус по обвинения в злоупотреба с власт и служебно положение.