Интер спечели Купата на Италия за втора поредна година след победа с 3:1 на финала срещу Палермо.

Двубоят се игра пред препълнените трибуни на стадион Олимпико в Рим, който буквално изглеждаше розов, залят от може би над 35 000 тифози, пропътували никак не малкото разстоянието от остров Сицилия до италианската столица.



Въпреки превъзходството на Палермо по численост в публиката, на терена тимът на Интер се представи по-добре на терена и спечели отличието за седми път в клубната история.

Самуел Ето’о даде преднина на черно-сините в 26-ата минута, когато бе изпуснат от отбраната на сицилианците и останал сам срещу вратаря Салваторе Сиригу нямаше как да сгреши.

В 77-ата минута Ето’о реши всичко, след като бе изведен добре от Уесли Снайдер, нахлу в пеналта и покачи на 2:0 с премерен изстрел.



В 88-ата минута защитата на нерадзурите остави напълно непокрит Есекиел Муньос след изпълнение на ъглов удар и аржентинецът с глава намали резултата.

В последната минута голмайсторът на Палермо Муньос пък бе изгонен, след като фаулира откъсващия се Макдоналд Марига и розовите трябваше да доиграят мача с човек по-малко.

Във втората минута на добавено време Горан Пандев се пребори за топката по лявото крило и намери в наказателното поле непокрития Диего Милито, който от пет метра с лекота се разписа за крайното 3:1 и трофеят замина за Милано.