Въпреки много приказки от страна и на Италия и на Франция преди квалификацията за Евро 2008 между двата тима, срещата завърши при резултат 0:0, без да излъчи победител.

Още преди двубоя от двата щаба се изсипаха прекалено много закани за мача, който среща двата отбора финалисти от миналогодишното Световно първенство в Германия.

Старши треньорът на французите Раймон Доменек изгледа мача от трибуните, заради наказание на УЕФА. Наставникът бе санкциониран за един мач и глоба в размер на 6000 евро заради интервю дадено на 9 август, в което селекционерът обвини Скуадра Адзура, че е подкупила съдията на двубой срещу петлите, който бе решителен за класиране на Олимпийските игри в Сидни през 2000.

Макар че зрителите на Сан Сиро не станаха свидетели на попадение, видяха звездите на двата отбора да показват класна игра. Скуадра адзура започна вихрено мача, след това ролите се размениха и гостите опитаха да наложат натиск. Въпреки голямото желание, нито Индзаги, нито Тиери Анри успяха да стигнат до попадение.

Така след равенството Франция остава начело в групата с 19 точки, докато Италия е на трето място със 17 точки след Шотландия с 18.

В другата среща от групата Грузия и Украйна завършиха 1:1. Футболистите на Клаус Топмьолер успяха да стигнат до изравнителния гол чрез Татанашвили едва в 89-та минута. Първото попадение реализира Шелайев в 9-та минута.

В другия мач от групата Шотландия победи с категоричното 3:1 Литва. Головете за домакините вкараха Бойд, Макманъс и Макфадън, докато почетното попадение за литовците бе дело на Данилевичус от дузпа.

Класиране в група Б:

1. Франция 19 точки

2 Шотландия 18

3. Италия 17

4. Украйна 13

5. Литва 7

6. Грузия 7

7. Фарьорски острови 0