Лацио победи много трудно с 3:2 Сасуоло в мач от 25-тия кръг на Серия А. 3 дни след поражението от Лудогорец, "орлите" отново излязоха на "Олимпико" и отново имаха големи проблеми срещу съперника си. Момчетата на Еди Рея показаха, че не се намират в добра форма и със сигурност трябва да са доволни, че все пак стигнаха до трите точки срещу последния в Серия А.

Стефан Раду откри резултата в 37-а минута след страхотен изстрел от далечно разстояние, който не остави никакви шансове на вратаря Пеголо.

Мачът вървеше спокойно, но в 72-а минута гостите попариха всички на стадиона с попадение на Серджо Флокари, който получи хубав пас от Мананели и стреля точно във вратата на Бериша.

Това попадение отприщи истинско голово шоу. 2 минути по-късно Лацио отново поведе в резултата. Мирослав Клозе бе изведен перфектно от Алваро Гонсалес и опитният голмайстор без проблеми вкара за 2:1, останал очи в очи с Пеголо.

Предимството на Лацио обаче не трая дълго, след като само 5 минути по-късно Сасуоло отново изравни. Влезлият малко преди това като резерва Антонио Флоро Флорес изпълни по великолепен начин пряк свободен удар и изпрати топката в горния десен ъгъл за 2:2.

Лацио все пак стигна до победата с четвъртия гол в рамките на 11 минути. В 83-ата Раду центрира в наказателното поле, където Антонио Кандрева успя леко да докосне топката и да я изпрати в мрежата за крайното 3:2.

В класирането Лацио е на 10-о място с 35 точки, а Сасуоло остава на последна позиция със само 17 точки.

За Лацио предстои пътуване до София, където в четвъртък е реваншът за Лига Европа срещу Лудогорец.