Въпреки загубата от Левски в последния си мач в Лига Европа, старши треньорът на Лацио Давиде Балардини изрази увереността си, че неговият отбор може да победи Интер в неделния мач помежду им от Серия А.

„Ние сме убедени, че може да направим добър мач, въпреки че знаем, че срещаме най-добрия отбор в Серия А, който ще е решен да се върне в релси след двата мача без победа”, заяви наставникът на „орлите”.

Балардини вече успя да победи Интер. Това се случи в мача за Суперкупата на Италия на 8 август в Пекин.

„Трябва да работим много здраво, да останем задружни и да запазим нашия стил на игра. Да оставим инициативата в Интер би било лудост. Единствените ни налични нападатели са Томазо Роки и Хулио Крус и нито един от тях не е готов на 100%. Ще видим, важното е да нападаме по цялото игрище”.

Основният нападател на Лацио Мауро Сарате е наказан, което е още едно лоша новина за отбора, който има второто най-слабо нападение в Серия А с едва 10 гола от 16 мача.

„Това не ми се е случвало преди, обикновено моите отбори са сред тези с най-много голове. Трябва да споменем, че имаме халфове, които повече създават баланс, отколкото да вкарват голове, с изключение на Стефано Маури и Франчелино Матусалем”.

Поради тази причина, „орлите” отчаяно търсят нов нападател, като най-спряганото име е бившият играч на Барселона Макси Лопес. „Познавам го и следя неговото развитие, но не знам, дали Лацио е близо до договор с него”, обясни Балардини.

„Ще има и напуснали играчи, тъй като приоритетът ни е да задържим само играчите, които се чувстват свързани с проекта. Трябва да създадем работеща атмосфера, в която всеки може да дава усилията си за доброто на тима”, допълни специалистът.