Наполи изненадващо не успя да победи Сасуоло при гостуването си от 33-ия кръг на Серия А. Срещата завърши при 2:2, като един от най-интригуващите моменти се разиграха именно в заключителните минути.

Наполи превъзхождаше своя съперник, като удари и две греди, но така и не съумя да се поздрави с успеха. Попаденията в полза на тима от Неапол бяха дело на Дрис Мертенс и Аркадиуш Милик, а за домакините точки бяха Доменико Берарди и Лука Мацители.

Първото полувреме премина сравнително спокойно, като единствената по-сериозна опасност бе в полза на неаполитанците. В 31-ата минута Хосе Кайехон получи чудесно подаване в наказателното поле, шутира силно, но прати топката встрани от левия стълб.

След подновяването на играта през вторите 45 минути срещата се развиваше доста по-динамично, а гостите поведоха. Това се случи в 52-ата минута, когато Хосе Кайехон проби отдясно и центрира успоредно на голлинията. Дрис Мертенс съумя да засече от вратарското поле за 1:0.

Радостта на тима на Маурисио Сари обаче не трая дълго и само седем минути по-късно паритетът бе възстановен. След грешка в обраната на гостите, топката се озова в Доменико Берарди, който направи 1:1.

Наполи вдигна оборотите след изравнителното попадение. Гостите стигнаха до две страхотни положения, в които обаче късметът покри домакините. Първо в 65-ата минута Дрис Мертенс стреля от фаул, но разтресе напречната греда. А в 75-ата минута Лоренцо Инсиние преодоля обраната на Сасуоло, шутира, но топката се отби от левия стълб.

В 80-ата минута домакините поведоха. Лука Мацители бе добре изведен, отправи изстрел и се разписа за 2:1.

Пет минути по-късно обаче Наполи стигна до равенството. При едно получило се разбъркване в пеналта след центриране от корнер Аркадиуш Милик се оказа най-съобразителен, оформяйки крайното 2:2.

В класирането Наполи заема третото място със 71 точки, а Сасуоло е 14-и с 36.