Нападателят на Милан Златан Ибрахимович, който не е един от най-лоялните играчи, които светът на футбола е виждал не се посвени да се изкаже негативно за още един свой бивш треньор.

Преди време шведът оплю Хосеп Гуардиола, който му бе наставник в Барселона, а сега роденият на Балканите футболист се разправи словесно и с Луис Ван Гаал, с който работиха в Аякс и похвали Марко Ван Бастен, който му е бил идол като дете.

„Ван Гаал е диктатор без никакво чувство за хумор“, заяви Ибрахимович, който в момента е наказан за три мача за шамара срещу Салваторе Ароника от Наполи.

„Един ден Луис Ван Гаал ми каза, че трябва да мисля повече за отбора. Ван Бастен ми каза обратното. Аз казах на Ван Гаал: „Кого трябва да слушам? Луис Ван Гаал или една легенда?“ Не мисля, че той хареса това“, каза Ибра, чийто идол като дете е бил именно Марко Ван Бастен.

„Все още си спомням първия път, в който видях Ван Бастен. Беше в съблекалнята на Аякс. Той беше там на стаж, за да стане треньор. В момента, в който той дойде не знаех какво да кажа. В периода ми в Аякс го опознах по-добре, той беше хубав човек, истински нападател“, добавя Златан Ибрахимович.