Наставникът на Наполи Маурицио Сари от доста време е един от най-колоритните образи в Серия А. Темпераментният специалист винаги е в състояние да изненада с някоя приумица, като едно от най-невинните му занимания е да пуши цигара след цигара по време на футболен мач. Заради вредния навик президентът на неаполитанци Аурелио де Лаурентис поиска от наставника да контролира своя „порок” по-добре.

Екстравагантният Сари положи усилия в тази насока, но ще му е трудно да стори в същото в друга област, който със сигурност струва по-скъпо на Де Лаурентис – стремежът да предлага новаторски треньорски методики.

Миналата година италианецът стана първият в историята на калчото, който използва дрон по време на тренировъчните занимания. Модерното устройство кръжеше над игрището и записваше подробни данни за физическото състояние на играчите.

Според „Ил Матино” Сари е решил да направи следващата стъпка в тази посока. Треньорът е пожелал да има на разположение технология за сателитно наблюдение, което да му предложи още по-богат поток от информация.

През миналия сезон 2016/2017 Сари спечели наградата за Треньор на годината в Серия А.