Старши треньорът на Лацио Давиде Балардини е бил уволнен, и решението на ръководството влиза в сила веднага, съобщават позовавайки се на свои източници Sky Sport Italia и новинарската агенция Dire. Балардини е научил за уволнението си от спортния директор на тима Игли Таре, по нареждане на президента Клаудио Лотито.

След разговора между Таре и Балардини, наставникът не води следобедната тренировка на базата във Формело. Футболистите също бяха възпрепятствани, заради нахлули на заниманието ултраси.

Еди Реджа, който ще замени Балардини на поста, се очаква в Рим още тази вечер. Очаква се той да води и тренировката на Лацио още в сряда сутринта.

Самият Реджа бе освободен тази вечер от досегашния си отбор Хайдук Сплит и призна, че е дал дума да поеме Лацио.

„Сега взех моето решение. Отивам в Лацио, дадох думата си на президента Клаудио Лотито”, заяви 64-годишният Едоардо Режа, който определено знае как да спасява отбори в криза.

През 2005 година специалистът, който има словенски корени пое намиращия се тогава в трета дивизия Наполи. Тогава за само два сезона наставникът успя на върне неаполитанците в Серия А, а на третия ги класира за Европа.

Очаква се Еди Реджа, който е треньор от 1979-а и цели 22 пъти е сменял местоработата си да подпише с Лацио договор до 30 юни 2011 година.

В момента римляните се намират на незавидното 18-о място в Калчото, като са на една точка от спасителната 17-а позиция 15 кръга преди края на шампионата.

От Хайдук Сплит също обявяват, че Реджа напуска Полюд, за да поеме орлите.