Ръководството на Ювентус ще обяви името на новия треньор на клуба още днес, информира Sky Sport Italia. Настоящият специалист Чиро Ферара, който не успя да убеди шефовете и феновете, че може да ръководи добре отбора, ще бъде заменен. Новият треньор най-вероятно ще бъде Алберто Дзакерони.

Чашата преля, след като „Старата госпожа” претърпя обрат от 1:0 до 2:1 от Интер. „Бианконерите” напуснаха турнира за Купата на Италия, а по всичко личи и Ферара ще трябва да си събере багажа и да се сбогува с момчетата си.

Според няколко италиански издания, сред които и Tuttosport, Ювентус ще бъде оглавен от бившият треньор на Милан, Интер и Удинезе – Дзакерони.

Ювентус ще подпише договор с 56-годишният специалист до края на сезона. Ако наставникът не успее да извади отбора от кризата, то след края на шампионата ще бъде заменен от друг популярен специалист. Говори се, че през следващия сезон „бианконерите” ще бъдат водени от Рафаел Бенитес. Според вчерашните информации, президентът на Ювентус Жан-Клод Блан вече се е срещнал с мениджъра на Ливърпул.