Треньорът на Рома Зденек Земан демонстрира самочувствие след поражението от Лацио в римското дерби, като заяви, че до момента не е допуснал „големи грешки“.

Фенове и медии поискаха открито чехът да бъде уволнен след загубата с 2:3, при която Даниеле де Роси бе изгонен с директен червен картон и отнесе наказание от три мача.

„Доволен съм, че клубът запази доверието си в мен. Вярвам в този проект, както вярват и те“, заяви Земан. „Този отбор има качества и може да играе красив футбол.“

Земан коментира и реакцията на Миралем Пянич, който отбеляза втория гол за „вълците“, а след това отправи гневни жестове към скамейката. „Момчето ми се извини след това, така че сигурно е казал нещо. Свикнал съм с това. Треньор съм от 40 години, виждал съм подобни неща и другаде. Разбирам яда му и това, че иска да играе, точно както искат и останалите, така че сигурно е казал нещо, което не мисли, при гола.“

„Никога футболист не се оплаквал от избора ми на тактика, затова писанията по вестниците не ме интересуват. Искам от отбора си да играе футбол и да бъде концентриран през всичките 90 минути. Когато предприема действие, съм убеден, че то е правилно. Не съм правил големи грешки. Нормално е като треньор на отбора да нося отговорност за резултатите, но някои от нашите загуби са плод на разсейване“, добави Земан.