Ювентус може да прибегне до услугите на световния шампион Луиш Фелипе Сколари, ако реши да освободи Чиро Ферара от треньорския пост по средата на сезона. Tuttosport пише, че именно бразилският специалист в списъка с основни претенденти за поста.

Ферара е под невероятно напрежение, след като отборът отпадна от Шампионската лига, а не се представя добре и в Серия А, като вече изостава на девет точки от лидера Интер.

За мястото на Чиро Ферара се спрягат още известни специалисти, но името на Сколари изглежда като едно от най-вероятните. В момента той е в узбекистанския Будньонкор, и оферта от италианския гранд би изглеждала доста примамлива.

Според запознати, Сколари е желан от Юве, тъй като може да се справи добре с бразилците в състава – Диего, Фелипе Мело и Амаури, които все още не са в топ форма.

Други кандидати за треньорската позиция са Алберто Дзакероти и Клаудио Джентиле. Гуус Хидинк също е искан от Ювентус, но голямата заплата на холандеца – 4 милиона паунда на година – сигурно ще се окажат пречка.