Луиш Фелипе Сколари е най-новият кандидат за треньорския пост в Интер, след като подаде оставка от узбекистанския Буньодкор. Президентът на „нерадзурите” Масимо Морати официално освободи Жозе Моуриньо от договора му вчера, и сега наддаването кой да го замести тече с пълна сила. Всички кандидати до момента обаче бяха с текущи договори с други страни – Фабио Капело с Англия, Гуус Хидинк с Турция, Рафа Бенитес с Ливърпул.

Сколари вече е свободен, след като спечели титлата на Узбекистан, но загуби в Азиатската Шампионска лига. „Основната причина да взема решението да си тръгна е, че се притеснявам за обучението на сина ми,” заяви Сколари пред официалния сайт на Буньодкор. „Той завърши гимназия в Ташкент, и му предстои да ходи в университет. Трябва да съм до него и да го подкрепям. Семейството и децата ми са най-важни.”

Сколари спечели световна титла през 2002 година и изведе Португалия до финала на Евро 2004.

„Синът ми не иска да остане в Португалия, така че в този момент не мога да кажа нищо за следващото място, на което ще работя,” добави бразилският специалист.

Сколари има италиански предци и владее добре езика, а преди време е казвал в интервюта, че има желание някой ден да бъде треньор в Серия А.