Нападателят на италианския национален отбор Симоне Пепе се възмути от начина, по който вестник „Ил Джорнале” изразява критиката си за представянето на Световното първенство в Южна Африка.

„Аз приемам критиката, но да ни изобразяват в гробове на първа страница на вестниците- вече е прекалено”, реагира Пепе и дори пожела смърт на автора на карикатурата.

Той изрази възмущението си от днешния брой на притежаваният от премиера на Италия Силвио Берлускони ежедневник, в който художникът Джорджо Форатини е нарисувал 11 гроба на първа страница, в който са поставени футболистите, а самите гробове са подредени като футболната система 4-3-3 на футболно игрище.

„Навярно човекът, който е нарисувал това, работи като гробар, а не като журналист. Надявам се на него самият скоро да му изкопаят гроб”, злобно пожела Пепе на хората от вестника.

„Разбира се и ние самите в отбора сме разочаровани и ядосани. За нас отпадането в предварителния кръг на шампионата е истинска спортна трагедия. Разбирам хората, които са очаквали от нас доста повече. Ние също не сме вярвали, че така ще приключим. Но всяко нещо си има граници”, допълва Симоне Пепе.

Италианците, които бяха световни шампиони от 2006 година, останаха на последно място в своята предварителна група. Напред се класираха съставите на Парагвай и Словакия, а адзурите бяха изпреварени дори и от тоталните аутсайдери от Нова Зеландия.

Скандалната карикатура от вестник „Ил Джорнале” можете да видите тук!