Двубоят от четвъртия кръг на Серия А между Каляри и Рома, който трябваше да се играе днес от 16:00 часа българско време, бе отложен от съображения за сигурност.

Възможно е дори срещата изобщо да не се играе, а на домакините от остров Сицилия да бъде наложена служебна загуба, заради пропадането на мача днес.

Решението за отлагането бе взето от управителите на префектура Каляри и местната полиция, тъй като стадион Ис Арена все още няма лиценз да приема публика и бе издадена заповед да се играе пред празни трибуни.

Въпреки това от Каляри продаваха билети за мача и президентът на футболния клуб - Масимо Челино, призова феновете на тима, които са си купили билети или имат абонаментни карти да присъстват на мача.

Челино смята, че ремонтираното основно съоръжение е изрядно и няма проблеми да бъде запълнено с публика, дори и не се целия си капацитет от 16 200 зрители.

Местните власти обаче смятат, че Ис Арена все още не отговаря напълно на мерките за сигурност и реагираха незабавно, като решиха да спрат провеждането на двубоя.

Така управниците от остров Сардиния се опитват да предотвратят ситуация, при която би се стигнало до ексцесии между отиващите на мача и имащи билети за вход тифози и полицията, която трябва да бъде инструктирана да не допуска публика на стадиона, тъй като той не отговаря на мерките за сигурност.

В крайна сметка мачът Каляри - Рома няма да се играе днес и остава да се реши дали ще се проведе на друга дата или изобщо няма да се състои и ще бъде присъден служебен резултат в полза на гостите.

От чисто спортна гледна точка, отлагането на двубоя е доста неприятно за сардинците, тъй като в този мач тимът от столицата нямаше да може да разчита на тримата си най-добри играчи - Тоти, Де Роси и Освалдо, и домакините щяха да имат сериозни шансове за постигането на добър резултат срещу вълците, които в миналия кръг паднах с 2:3 у дома в Рим от Болоня.