Новото попълнение на Ювентус Мохамед Сисоко разказа в обширно интервю за своята кариера, за новите си преживявания и впечатления след преминаването си от Ливърпул.

„Роден съм във Франция и като всички мои приятели исках да играя с фланелката на националния отбор, тогава не си представях, че ще се получи по друг начин и ще предпочета Мали. Това бе едно от най-трудните за мен решения. На 18 години за първи път попаднах в Мали, което ми повлия, за да мога да взема това решение, за да се гордея с него до ден днешен. Хората като Кануте, Диара, в това число и аз, можем да направим много за тази страна”, сподели Сисоко.

Футболистът разкри, че негов кумир от малък е Зинедин Зидан, а отборът на сърцето му е Пари Сен Жермен. Колкото до своя настоящ клуб, Сисоко заяви: „Много добре знам къде съм попаднал. Уверен съм, че бързо ще се адаптирам към италианския футбол. Ако се наложи, дори ще променя и начина си на игра. Държа да подчертая, че новите ми съотборници направиха всичко възможно, за да се приспособя по-бързо.”

„Целта ми е да продължа да играя така, че отборът да побеждава”, добави полузащитникът.

Сисоко разкри, че освен футбол, обича да играе и баскетбол: „Фен съм и на този спорт, както и на Коби Браянт. И Тони Паркър ми харесва, но Коби е просто уникален. Обичам R’n’B музиката, но най-добре релаксирам когато съм със съпругата си и нашата дъщеря.”