Дрийс Мертенс води Наполи към първа титла след 28-годишна пауза в Серия А. Белгиецът се превърна в голямата звезда на отбора.

Мертенс е голям на футболния терен, но е още по-голям като човек извън него.

Мертенс е посветил свободното си време на различни благотворителни дейности, с които иска да бъде полезен на неаполитанската общност и с изявите си извън терена. 

Вечер белгиецът слага шапката и покрива лицето си, за да доставя пици на бездомни хора в Неапол. Мертенс започна да раздава пици от декември.

Благородството на нападателя не спира до тук. Местният вестник „Corriere del Mezzogiorno“, прави разкрития относно благотворителността, която Мертенс развива.

30-годишният футболист много често посещава детските болници в града, където радва малките.

Той много често посещава малкото момиче Аурора, която се бори с рака. Двамата станаха толкова близки приятели и дори се ожениха за забава.

„За съжаление съм женен, защото си невероятно момиче“, написа той в Instagram.

Нападателят е чест посетител на децата в интензивното отделение.

Заедно със своята съпруга Катрин, той плати на местния приют за кучета, за да продължи да работи.

Мертенс също така прати лекарства на децата във Венецуела и дрехи втора употреба.

Когато той видя дете от Гвинея да носи неговата фланелка на Наполи, белгиецът му изпрати екип подписан от него, както и на всички негови съученици.

 "Не се искат кой знае колко усилия да се предприемат действия. Бих се радвал да видя и други хора да правят това", написа Мертенс в Туитър.