Новият наставник на Милан Синиша Михайлович се изказа доста остро за методите на своя предшественик Филипо Индзаги.

По думите на сръбския специалист всички играчи в момента имат трудности с натоварванията в тренировките му и той вини за това именно италианеца. Тъкмо такава беше и основната критика към Пипо, още докато беше начело – че е твърде мек с футболистите и им дава повече свобода.

„Направихме стъпки напред, сега работим върху владеенето на топката. Момчетата се трудят здраво, макар да не са привикнали към такова ниво на интензивност“, коментира Михайлович.

„Видях коректно отношение от тяхна страна и това е в реда на нещата на този етап, в който още сме далеч от желаната физическа форма. Според мен за един успешен сезон се нуждаем от организация, професионализъм и концентрация във всяка област. Не можем да печелим нищо сами, за целта трябва заедно да следваме една посока.“

Михайлович също така поговори и за изненадващия трансфер на Стефан Ел Шаарави в Монако. „Мисля, че това беше правилният ход за него предвид нашата нова система 4-3-1-2. За мен той нямаше друго вярно решение след две трудни години. Сега може да открие нова мотивация и да играе на предпочитаната си позиция. Видях огъня в очите му и се нядавам да покаже на какво е способен“, добави наставникът на „росонерите“.