Наставникът на Сампдория Синиша Михайлович показа принципност след наказанието, наложено му от дисциплинарната комисия на италианската федерация. Той беше наказан да не води тима си в два мача от Купата на Италия заради изритана бутилка към играч на Бреша. 

Заради тази своя глупава постъпка сърбинът сам си наложи глоба. И тя не е някаква символична сума, а цялата му заплата. Михайлович е обявил на ръководството парите му да идат за благотворителност. 

И това не е всичко. Освен, че няма да види и евро от парите си за ноември, той ще организира специална вечеря за целия състав в скъп ресторант и ще плати цялата сметка. 

"Те ще кажат кога и къде да отидем и ще платя всичко. При нас така се случват нещата. А и да не забравяме, че щом изисквам нещо от тях, трябва да го изискам първо от себе си."

"Постъпих глупаво и трябва да платя за това. Как иначе ще искам после от футболистите си да не говорят срещу съдиите и да се държат като джентълмени на терена? Трябва да покажа личния пример", сподели Михайлович.