Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович обяви, че има рецидив на левкемия. „Бях посъветван да взема курс на терапия, който може да помогне за унищожаване на болестта в зародиш. Както виждате, болестта се оказа много смела, тъй като реши да се върне и да се срещне отново с мен. Ако първият урок не й е достатъчен, тогава съм готов да преподавам още един.

Такъв е животът, винаги има възходи и падения, но човек винаги трябва да намира сили в себе си да се издигне. Ще прекарам известно време в болницата в началото на следващата седмица. Знам, че ще бъда в сигурни ръце. Сега, за разлика от това, което беше преди 2,5 години, аз съм много по-спокоен. Знам какво да правя, ситуацията е съвсем различна и се надявам бързо да се справя. Ще направя всичко възможно да се върна възможно най-скоро, но ще трябва да пропусна няколко мача. Все пак вече съм уредил всичко, за да следя тренировките и мачовете. Сигурен съм, че играчите няма да ме разочароват. Винаги се боря с тях и те ще се борят за мен. Бих искал също да помоля феновете на Болоня да подкрепят момчетата и да им помогнат. Ще се върна скоро и отново ще бъда с отбора“, заяви Михайлович пред „Football Italia“.

През юли 2019 г. Михайлович обяви, че е диагностициран с левкемия. Сръбският специалист премина през няколко курса на химиотерапия и трансплантация на костен мозък. В началото на май 2020 г. сръбският специалист беше изписан от болницата.

53-годишният Михайлович е начело на Болоня от 2019 г.