Ювентус победи Милан с 3:2 в 168-то дерби между двата италиански гранда, в мач от седмия кръг на Серия А. „Бианконерите“ бяха убедително по-добрият тим на терена, и въпреки че получиха два гола във вратата си, Милан не бе реална заплаха за тях. Гостите вкараха и двете си попадения малко случайно, и изпитваха сериозни затруднения да застрашат иначе вратата на Юве.

ВИДЕО ОТ МАЧА

В заключителният четвърт час „росонерите“ играха и с човек по-малко, след червен картон за Филип Мексес, който му бе вдигнат веднага след първи жълт. Реферът Джанлука Роки взе някои не особено качествени решения в срещата, но не успя да повлияе трайно върху крайния изход – заслужена победа на Ювентус.

В другия последен мач от този седми кръг в Серия А, Лацио и Фиорентина също направиха отличен мач, двуостър, с много положения, но не си вкараха гол, и приключиха 0:0.

Силен Юве отказа късмета на Милан, Лацио и Фиорентина се сбориха за точка

източник: Gulliver/Getty Images

В класирането Юве дели второ място с Наполи, с по 19 точки. Фиорентина и Лацио запазиха позиции – шеста и седма, съответно с 12 и 11 точки след днешното равенство. Милан продължава да се мъчи, и няма още победа навън този сезон, и заема 12-то място в Серия А.

Двубоят между Юве и Милан започна по невероятен начин, с попадение още в първата минута! Съли Мунтари бе намерен отлично непокрит вляво от точката на дузпата, и без подготовка стреля точно, за да даде преднина на Милан.

Фабио Куариарела бе изведен в наказателното поле, очи в очи със стража на Милан, но стреля над вратата в осмата минута. В следващата минута Абиати трябваше да се намеси отново при мощен удар на Асамоа. Стражът показа класа пак в 11-та минута, изваждайки топката, летяща точно под гредата му.

Невероятният натиск на Юве след гола даде резултат и Андреа Пирло с пореден шедьовър от пряк свободен удар изравни в 15-та минута. Три минути по-късно топката пак бе на път да посети вратата на Милан, след удар на Артуро Видал, като Рикардо Монтоливо дори можеше да си отбележи автогол, но Абиати спаси, а след това се оказа, че Карлос Тевес е в засада.

Юве прие малко играта в своята половина, след изминаването на половината от първото полувреме, но нападателите на Милан оставаха изолирани. В края на първите 45 минути Карлос Тевес имаше претенции за дузпа, но те бяха подминати от главния рефер.

След почивката Милан бе първият отбор, който можеше да отбележи, и в 53-та минута Матри пусна хитро към Робиньо, и само фантастична намеса на Буфон спаси вратата му.

Филип Мексес можеше да остави гостите с човек по-малко, но арбитърът го пожали, и не го изгони след час игра.

Резервата Пол Погба стреля много опасно в 66-та минута, но не успя да изведе Юве напред.

Само минута, след като влезе на терена, друга резерва в състава на „Старата госпожа“, вече успя да се разпише. Себастиан Джовинко получи топката в пеналта и по страхотен начин се справи с двама защитници пред себе си, и от точката на дузпата разстреля Абиати.

В 74-та минута Мексес получи заслуженото, и реферът вече не му прости и го прати в съблекалнята, в доста странна ситуация. Френският бранител нямаше дори жълт картон до момента, въпреки многото си груби нарушения. Интересното обаче бе, че арбитърът му показа един жълт картон, и веднага след това вдигна червения, както се прави при втори жълт.

При последвалото изпълнение на фаула, Пирло стреля в сглобката на вратата, а след рикошета Джорджо Киелини увенча добрата си игра с гол, в 75-та минута.

Когато вече всичко вървеше към края на двубоя, Съли Мунтари от нищото реализира второ попадение за Милан, с шут извън наказателното поле, който за изненада на защитата в бяло-черно влетя край близката греда на Джиджи Буфон. В последната от добавените четири минути Кристиан Сапата с последен опит имаше шанс да стреля към вратата на Ювентус, но ударът му прелетя над напречната греда, а малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал, донесъл трите точки за домакините.

Силен Юве отказа късмета на Милан, Лацио и Фиорентина се сбориха за точка

източник: Gulliver/Getty Images