В дербито на изпадащите в Серия А Сиена стигна до изключително драматичен успех над Пескара с 3:2 като гост в първи мач от 32-ия кръг. Тимът на Джузепе Янкини водеше с 2:0 на полувремето, но допусна изравняване, за да триумфира с попадение на Иносент Емегара четири минути преди края. То отбеляза 13-ия пореден мач без успех за домакините, като само един от тези двубои е приключил при равенство.

Срещата стартира чудесно за гостите. В 14-ата минута Анджело успя да се пребори за един наглед безнадежден дълъг пас на Сесту и с глава прониза близкия ъгъл за 1:0.

Пескара тръгна масирано да търси изравнителния гол, но в 33-ата минута се оказа с два назад. Остро центриране на Сесту отдясно подмина редица играчи в наказателното поле, преди да рикошира в кората на Дамяно Дзанон на няколко метра пред голлинията и влетя в мрежата.

Второто полувреме започна с бурни подигравки на феновете към своите любимци, които обаче им отвърнаха по най-добрия начин. В 52-ата вратарят Пеголо излезе, за да избие топката от краката на Джузепе Скули, ала тя отиде право в Мерван Челик, който с доста злоба я прати под гредата.

Само 7 минути по-късно Еуженио Тогни съвсем слиса вратаря, след като изпълни по невероятен начин пряк свободен удар и възстанови равенството – 2:2.

Сиена веднага се събуди и на свой ред тръгна напред, а във финалните 20 минути двата отбора си размениха по една греда. Първо резервата Сфорцини със страховит шут от 25 метра разтресе напречната греда за Пелицоли, а след него Скули нацели в основата десния страничен стълб. Така се стигна до 86-ата минута, когато Агра намери Емегара на празна врата и голаджията нямаше как да пропусне.

Сиена е 17-и с 30 точки, докато Пескара почти сигурно ще се върне в Серия Б, след като е последен с 21.