Нищо свързано с възстановяването на бразилската звезда Роналдо не върви гладко. Противоречивата му рехабилитация, провеждана в Бразилия, скоро ще приключи, след като нападателят на Милан ще се завърне на „Сан Сиро” в близките няколко дни. Генната терапия, която претърпя обаче в Рио, най-вероятно ще накара съответните органи в Италия да изискат допинг проба от играча.

Президентът на Италианския национален олимпийски комитет Луиджи Фрати заяви, че ще изиска да бъде направена допинг проверката, веднага след като Роналдо се завърне в Италия.

Острието, чиито лекари в Бразилия обвиниха италианските си колеги в некомпетентност, при третирането на играча на Милан, проведоха форма на генна терапия, с която се надяват, че ще спомогнат за по-бързото му възстановяване.

Рехабилитацията се състои във вземане на протеинови проби от кръвта на състезателя, като след това ги инжектират в болната част на тялото му – бедрото – като по този начин се цели ускоряване процеса на израстване на новата тъкан.

Според Фрати, това може да наложи използването на допинг средства и намекна, че ще бъде проведено разследване около предприетите процедури, когато бразилецът се завърне в Италия.