Играчите и треньорския щаб на Рома бяха извън себе си от радост след победата като гост над Лион с 2:0 и първото им класиране на четвъртфинал в Шампионската лига в цялата история на клуба.

Головете на Франческо Тоти и Мансини през първото полувреме донесоха успеха за „вълците”, а Лион загуби в Лигата у дома за пръв път от октомври 2002 година!

„Отборът бе перфектен, играхме добре от началото до края и вкарахме два страхотни гола,” заяви треньорът на Рома Лучано Спалети.

Изпълнителният директор на италианците Росела Сенси пък обяви, че клубът няма да се задоволи с това място на четвъртфинал.

„Следващите опоненти ли? Нека първо видим жребия,” коментира тя. „Определено не искаме това да свършва, защото нашият отбор е пределно мотивиран. Четвъртфиналите винаги са едно много високо стъпало, но е изкушаващо да продължим.”

Капитанът и голмайстор на Рома Франческо Тоти не бе толкова сдържан и веднага назова кой отбор предпочита за следващ съперник. „Искам да срещнем Милан,” заяви той. „Колкото до мача с Лион, този ден няма да се забрави лесно. Трябваше да дадем всичко от себе си за победата и ние го направихме.”

Старши треньорът на Лион Жерар Улие нямаше какво друго да направи, освен да признае, че неговият състав не е бил по-добрия на терена.

„Боли ни, но Рома бяха по-силни тази вечер, трябва да го признаем,” каза той. „Двата ни основни проблема днес бяха, че не успяхме да си застрашим в нападение и като колектив не показахме нужното за мач като този. Просто не бе нашата вечер.”

„Трудно ще го преглътнем, но сезонът ни не е приключил още. Остават ни още две цели, а много клубове нямат и толкова,” завърши Улие.