Обстановката в Лацио съвсем скоро може да придобие гротескни очертания, след като уж назначения на пожар за треньор Симоне Индзаги възнамерява да се откаже от поста. Клубът оповести, че италианецът ще води подготовката на тима заради шокиращата оставка на Марсело Биелса, който 48 часа по-рано подписа договора си за наставник.

Без да се знае нищо за мотивите на аржентинеца, днес той и неговият екип подадоха оставки, без дори да са идвали до Италия. „Лациалите“ потвърдиха слуховете с официално изявление, в което намекнаха, че може и да съдят Биелса, защото договорът му вече е бил регистриран в Италианската футболна федерация.

Симоне Индзаги по принцип беше един от вариантите за постоянен треньор, като със сигурност няма да се задаволи с това да водим тима само за месец. Неговата кандидатура бе пренебрегната, за да може Лацио да води преговори с Хорхе Сампаоли и Биелса, което също е било прието зле от по-малкия брат на Филипо Индзаги.

Единственият вариант той да приеме поста преминава през гаранции, че ще има пълен контрол над тима през следващия сезон. Ако това не се случи, то Симоне Индзаги ще насочи вниманието си другаде.