Дългото шикалкавене около трансфера на Педро Родригес изигра лоша шега на Манчестър Юнайтед. В опит да намалят трансферната сума за играча с няколко милиона евро, "червените дяволи" загубиха битката за нападателя. 

Шампионът Челси е на крачка да отмъкне испанския национал, след като изпрати официална оферта за него. Тя е на стойност 32.2 млн.евро и е била приета от каталунците, които му бяха поставили минимална цена от 30 млн. евро. 

Педро вече се е качил на чартър за Англия, като първоначалната му цел е била Манчестър. Според вестник "Дейли Телеграф" обаче, полетът ще се приземи в Лондон, където ще преговаря с Челси за личните си условия, а после ще мине и медицински прегледи. 

Този ход е абсолютен шок за Манчестър Юнайтед. Изпълнителният директор на "червените дяволи" Ед Уудуърд дълго преговаряше с Барса и се опитваше да купи играча за сума между 28 и 29 млн. евро, което е много малко под исканата от каталунците сума. 

Това шикалкавене в преговорите явно не се е харесало и на самия играч, който беше поставил като краен срок четвъртък следобед за решаване на бъдещето си. Светкавичният ход на Челси по всичко изглежда е по вкуса му и той се е запътил към "Стамфорд Бридж".