Нападателят на Челси Андрий Шевченко сподели, че Миланското дерби му липсва.

Украинският ас изкара седем години на величие за „росонерите” преди да отиде на „Стамфорд Бридж” миналото лято. Той има отбелязани 13 гола в 10 мача между Милан и Интер.

„Дербито между тези два тима е едно от най-великите неща, които съм виждал във футбола. Винаги разказвам тук в Лондон, как феновете в Италия се подготвят с месеци преди сблъсъка. Атмосферата е много специална”, сподели Шева пред „Sky Italia television”.

„В чисто психологически аспект и Милан и Интер са настроени за мача, тъй като дербито си е дерби. Колкото до победителя, предполагам, че всичко ще зависи от това, кой се намира в по-добра физическа форма”, добави той.

Карло Анчелоти вече е постигнал изключително много като треньор, не само в Италия, а и на международната сцена. Роберто Манчини е много добър тактик и върви по правилния път, но все още има да се доказва в Европа”, коментира още нападателят на „сините”.

„Най-опасният играч на Милан е Кака, както винаги. Не мисля обаче, че в тима се разчита на индивидуалностите, а по-скоро на груповата игра”, завърши Шевченко.