Президентът на футбола в Италия – Габриеле Гравина, потвърди, че има надежди Серия А да продължи да се играе на 3-и май, като потвърди, че сезонът трябва да завърши, дори да е през юли. „Никога не съм мислил, че сезонът може да спре сега”.

Серия А бе първото голямо първенство, което бе спряно поради пандемията коронавирус, след което всички големи първенства преустановиха дейността си, като същото стана и с Шампионска лига и Лига Европа. Европейското първенство пък бе преместено за 2021-а година.

„Трябва да мислим така, че сезонът ще продължи на 3-и май и ще завърши на 30-и юни. Може да захванем и няколко дни от юли. Вече сме го говорили с УЕФА и ФИФА”, каза Гравина.

Досега са изиграни 26 кръга от италианския футбол, като до края трябва да се изиграят още 12. Интер и Аталанта пък имат по 25 мача.

„Никога не съм и мислил, че кампанията може да спре сега, защото има много надежди у феновете. Някои привърженици са яростни противници на тази идея. Следя внимателно спортните, икономическите и социалната динамика, като виждам оптимизъм. Спортът, в частност футболът, е игра на надеждата, така че ще се завърне нормално”, каза още шефът на италианския футбол.