Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио изказа своята подкрепа към треньора Франк де Бур, който е под сериозно напрежение след вчерашната грандиозна издънка срещу Апоел Беер Шева в Лига Европа.

Непретенциозният тим от Израел победи „нерадзурите“ с 2:0 насред „Джузепе Меаца“ и това даде повод да се заговори за скорошна раздяла с холандския специалист. Де Бур зае поста по средата на лятната подготовка, след като неговият предшественик Роберто Манчини си тръгна след конфликт с новите китайски собственици.

На Апенините се твърди усилено, че ако 46-годишният Де Бур падне от Ювентус в неделното дерби, то това ще е последният му мач начело, а като заместник ще бъде привлечен Фабио Капело.

Тъкмо по този повод спортният директор Аузилио се намеси, за да опровергае слуховете. „Били сме дискутирали бъдещето на Де Бур? Би трябвало да отвърна с тежки думи, но това няма да е възпитано спрямо джентълмените в пресцентъра. Мога да кажа, че това е пълна глупост“, каза италианецът при представянето на новото попълнение Жоао Марио.

„Трябва да говорим по-малко и да работим повече, защото изоставаме. Де Бур пристигна не толкова отдавна и не имал толкова време, че да опознае целия състав. Не е лесно да градиш, когато времето не ти стига. Нужно е търпение“, добави Аузилио.