От ръководството на Сао Пауло потвърдиха, че Рикардо Кака ще се завърне в клуба под наем. Бразилецът ще напусне Милан и ще подпише договор с американския Орландо Сити, но в следващите 6 месеца ще играе като преотстъпен в родния си отбор.

Кака има опция в договора си, че може да напусне Милан, ако тимът не играе в Шампионската лига и в крайна сметка е решил да се възползва от нея и да напусне „Сан Сиро“.

„След 60 дни на преговори, всички ние се споразумяхме, но все още трябва да сложим своите подписи“, заяви вицепрезидентът на Сао Пауло Атаиде Жил Герейро.

„При всички случаи разрешихме всички въпроси между замесените страни, които са Милан, МЛС, Орландо Сити, Кака и Сао Пауло.“

Орландо Сити няма да играе в Мейджър Лийг Сокър до март 2015 като дотогава Кака ще остане под наем в Сао Пауло. „Той ще подпише с МЛС, защото лигата подписва с играчите, след което клубовете могат да избират трима и Орландо Сити избра Кака.“

„Футболистът ще премине медицински прегледи преди да премине в Орландо Сити, които ще го отдадат под наем на Сао Пауло за 6 месеца. Как е много емоционален, че ще се върне у дома и е в страхотна форма. Той идва в Сао Пауло със страхотна мотивация“, допълни Герейро.