Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани защити полузащитника Хосе Ернесто Соса, който медиите в Италия вкупом считат за трансферна издънка. Галиани обяви, че аржентинският футболист е направил голям компромис със заплатата, за да подпише с „росонерите“.

През лятото Милан плати 7,5 милиона евро за 31-годишния плеймейкър, който обаче не може да пробие в титулярния състав на Винченцо Монтела. Бившият играч на Байерн Мюнхен има само 12 мача в калчото, като в 9 от тях е бил титуляр (и в 7 случая е бил заменян).

Галиани не е сред критиците на Хоса Соса и защити трансферната политика на клуба. „Аз съм доволен от Хосе Соса. Когао започнахме да преговаряме с Бешикташ, те не искаха да го пуснат, но момчето ги натисна и показа желание да заиграе в Милан на всяка цена“, коментира босът.

„Помня го още от 2008 година, когато спечели златен медал на Олимпийските игри заедно с Лионел Меси в един чудесен тим на Аржентина. Още оттогава го харесвам, но го следях още още в Естудиантес.“

„Когато мисля за Хосе, мога да кажа толкова много неща. Той много силно искаше да дойде в Милан. Много футболисти сега целуват емблемата, но това е лесно. Соса се отказа от доста пари само и само да да заиграе при нас. Той направи огромен отбив от заплатата си, все едно си плати, за да бъде тук“, добави Галиани.