Директорът на Интер Марко Бранка потвърди, че Уесли Снайдер „няма да играе докато не направим необходимите промени по неговия договор“, което всъщност значи намаление на заплатата.

От няколко седмици холандецът твърди, че вече е напълно готов за игра, но бе оставен извън състава от треньора Андреа Страмачони и получи забрана от клуба да използва Туитър.

След последните слухове за интерес към него от страна на Анжи, днес техническият директор обяви истинската причина зад неговото отсъствие. „Той е част от нашата история и ни е грижа за него, но обсъждаме необходимите промени по договора с него“, обясни Бранка.

„Ще дадем на него и екипа му време да обмислят нашето предложение, така че решението да не използваме играча може да бъде отдадено на това чакане за по-спокойна и ясна ситуация.“

„Клубът и треньорът са на мнение, че докато играчът не е в ясно състояние на ума, той няма да играе“, допълни Бранка.

В момента Снайдер печели най-много в Интер – 6 милиона евро на сезона, но клубът иска да се отърве от високата заплата, както направи с освобождаването на Жулио Сезар, Лусио и Дъглас Майкон.

Малко вероятно е обаче Снайдер да се съгласи на намаление на заплатата, което може да доведе до трансфер още през януари. Фаворити за подписа на халфа са Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Анжи.