Ръководството на бразилския Фламенго за пореден път потвърди намерението си да привлече в редиците си звездата на Милан Роналдо. В същото време вицепрезидентът на клуба Клебер Лейте заяви, че неговият тим няма никакво намерение да се среща с шефовете на италианския гранд, за да обсъждат бъдещето на Роналдо, а причината е, че самият играч иска да напусне Милан.

“При нас с Роналдо има взаимен интерес от това той да се присъедини към Фламенго. Вече успях да поговоря с него и играчът ми призна, че иска да дойде в нашия отбор и точно затова нямам намерение да разговарям с ръководството на Милан за подобен трансфер”, каза президентът на бразилския тим.

“Роналдо сам трябва да обясни на ръководството, че не иска повече да играе за тях и с това да реши проблемите си”, допълни Лейте пред Estado de Sao Paulo.

Според предварителните информации от Фламенго са готови да предложат дългосрочен договор на бразилската звезда, за да го изкушат. По-късно обаче спекулациите за трансфер бяха отречени.

Голмайсторът е собственост на Милан, но на този етап не съумява да се впише в концепцията на Карло Анчелоти. Бразилецът има договор с „росонерите” до лятото на 2008 година.