Вратарят на Рома Войчех Шчесни се видя принуден да опровергава, че не смята да се връща в Арсенал, ако Арсен Венгер запази мениджърския пост там.

Полският национал играе вече втори сезон като преотстъпен при „джалоросите“. Те искат да го задържат за постоянно, но по силата на договора след края на кампанията Шчесни трябва да се върне в лондонския клуб. В тази връзка полската легенда Збигнев Бониек тази седмица заяви, че 26-годишният страж хич няма да е навит, ако Венгер все още е треньор на „Емиратс“.

„Бониек говори за много неща, включително и за вечеря, която никога не се случила. Не знам какво да кажа за неговите коментари“, заяви Шчесни след снощната победата с 2:0 над Емполи в Серия А.

Не е тайна, че другият вратар на Рома – бразилският национал Алисон вече от доста време мрънка, че трябва да играе повече. „Първо и преди всичко, ще бъде честно Алисон да играе повече и той ще го направи във вторник (в полуфинала за Купата на Италия срещу Лацио – б.р.)“, каза Шчесни. „Аз самият не гледам по-далеч от следващите няколко дни, така че работата ми е да помогна на Алисон да се подготви за този двубой“, завърши Шчесни.