Сериозното подсилване на Интер тази зима продължава. В централния офис на клуба се появи швейцарският национал Джердан Шакири, който подписа договора си с "нерадзурите". 

Той е до края на сезона под наем от Байерн Мюнхен. След това ще бъде привлечен срещу 18 млн. евро с постоянен контракт. Очаква се Шакири да се включи и в следобедната тренировка на новия си тим. 

Преди него на "Сан Сиро" по същата схема дойде Лукас Подолски от Арсенал, но с тяхното идване селекцията на новия наставник на Интер Роберто Манчини няма да приключи. Очаква се още едно ново попълнение в близките часове. 

Става въпрос за халфа на Ливърпул Лукас Лейва. Бразилецът вече е дал съгласието си за преминаване на "Джузепе Меаца", като сега остава да бъде убеден и клубът му за осъществяване на сделката. 

Интер иска и него по схемата с наем до края на сезона и опция за купуване след това. Мърсисайдци обаче не са склонни на такъв вариант и искат директно да го продадат. Точно затова се чака последна серия преговори през уикенда и най-късно до неделя трябва да има развитие.