Този петък, след 3 месеца пауза заради пандемията от коронавирус даваме рестарт на сезона в Италия. Всичко ще започне с 1/2-финалните реванши от турнира за Купата на страната. Честта да открият сезона ще имат тимовете на Ювентус и Милан. Срещата е в петък, 12 юни от 22:00 часа българско време. След 1:1 в първия двубой, Юве изглежда фаворит, но Купата е последният шанс на Милан за трофей през този сезон.

Ден по-късно, в съботната вечер, отново от 22:00 часа българско време, Наполи се изправя срещу Интер. „Неаполитанците“ имат крехка преднина, след като спечелиха гостуването си на „Меаца“ с 1:0. Сега на „Сан Паоло“ Дженаро Гатузо и момчетата му ще опитат да си осигурят участие в мача за трофея.

„Нерадзурите“ обаче ще пристигнат в Неапол амбицирани за успех, а от клуба вече признаха, че ще се хвърлят на всички фронтове. Въпреки, че това са двубои за Купата, а не мачове от Серия А, безспорно и двата сблъсъка предизвикват огромен интерес. Това са срещи, които спокойно могат да бъдат определени като истински дербита. Финалът за Купата на Италия ще се играе на 17 юни, на „Стадио Олимпико“ в Рим. Мачовете ще се играят без публика, но министърът на здравеопазването увери тифозите, че през август или най-късно в началото на септември, феновете в Италия ще се завърнат по стадионите.