Ювентус и Интер получиха сериозни финансови санкции заради поведението на привържениците си по време на дербито между двата отбора в събота. Интер спечели с 3:1 в Торино и прекъсна серията на лидера в калчото от 49 мача без поражение в шампионата.

Дисциплинарната комисия на Италианската футболна федерация глоби Ювентус с 50 хиляди евро заради хвърлени хартиени ленти по един от помощник съдиите. Асистент-арбитър беше ударен по врата, което предизвика кратно прекъсване на срещата.

Феновете на Ювентус също така обиждаха съдийската бригада почти през цялата среща, а след края на мача извадиха и транспаранти с обидно съдържание към големия съперник Интер.

В същото време клубът от Милано ще трябва да заплати 35 хиляди евро заради издигнатите от привържениците си подобни плакати с нецензурно съдържание срещу Ювентус, както и заради това, че запалянковци на гостите са счупили част от врата на тоалетна на стадиона в Торино и са я хвърлили в публиката на домакините, при което един фен е пострадал леко.