Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – Рома, записа победа, докато този на Левски завърши при нулево равенство в мачовете си от 14-я кръг на Серия А.

„Вълците” се наложиха с 2:1 като гост на Аталанта, като попаденията за тима, воден от Клаудио Раниери реализираха Марко Вучинич и Симоне Перота. Нещо повече – „римските вълци” трябваше да обръщат резултата, след като домакините поведоха още в 6-та минута на двубоя. Рома се справи с тази ситуация, но въпреки това трудно ще бъде фактор в шампионата, тъй като дори и след тази победа заема 8-о място в подреждането.

Малко преди да изтече първото полувреме, Рома се върна в мача, след като вече бе получил попадение. В 44-та минута Клаудио Писаро намери Марко Вучинич след центриране от корнер, който реализира за 1:1. Победният гол падна в 64-та минута, когато Симоне Перота шокира защитата на домакините от Аталанта с попадение за крайното 2:1.

В другия мач от кръга Лацио не успя да вкара на Болоня, като срещата от 14-я кръг приключи при нулев резултат.

При така стеклите се събития, Рома заема 8-та позиция във временното класиране, докато „орлите” са едва 15-ти с 13 точки в актива си.