Президентът на Футболната федерация на Черна гора Деян Савичевич заяви, че нападателят на Рома Мирко Вучинич в последната седмица се е превърнал за национален герой за своите сънародници.

Вучинич получи шанс за изява в състава на вълците след контузията на капитана Франческо Тоти и се възползва от него по невероятен начин, отбелязвайки три гола в три мача в рамките на една седмица и ставайки основен виновник за победите на Спортинг, Милан и Лацио.

„Вучинич е гордостта на нашата нация и е наистина велик играч”, каза Деян Савичевич, който бе играч номер две в класацията за Златната топка през 1991 година.

„Той трябва да играе постоянно и на правилната позиция и тогава той може наистина да покаже неговите възможности. Когато той дойде в Рома, на него му беше трудно в състава на Лучано Спалети и го посъветвах да напусне, защото трябва да играеш често, когато си на 24 години”.

„Спалети трябва да намери начин Вучинич да играе заедно с Тоти. Мирко не може да очаква да замести такава легенда на Рома, но той също е играч от световна класа”, каза още Савичевич, който стана европейски шампион с Цървена звезда и Милан.