Сасуоло излезе временно на второто място в Серия А, след като победи у дома с 3:1 Емполи в първи мач от 5-ия кръг на първенството.  Гостите завършиха двубоя с човек по-малко, след като Зайц беше изгонен за втори жълт картон в 71-ата минута на двубоя.

Емполи тръгна повече от добре, след като още в 1-ата минута Франческо Капуто беше точен, след като се пребори за топката и не остави шансове на вратаря на съперника.

Домакините реагираха бързо и в 13-ата минута Кевин Принс Боатенг изравни, след като се възползва от пас на Федерико ди Франческо и от няколко метра се разписа.

До почивката нови голове не паднаха, но за Сасуоло пропуск направи Дънкан, а за гостите Зайц и Капуто не бяха точни.

В 57-ата минута на срещата Джанмарко Ферари се разписа след отлично центриране от страна на Федерико ди Франческо. Емполи остана с човек по-малко, след като Зайц получи втори жълт картон в 71-ата минута, след като падна за дузпа в наказателното поле, но нарушение липсваше.

Сасуоло се възползва по отличен начин от тази ситуация и направи резултата 3:1, след като Ди Франческо беше точен с пета и от няколко метра се възползва от отличен пас на Лирола в 85-ата минута на двубоя.

След този успех Сасуоло е на второ място с актив от 10 точки, но и с мач повече, а Емполи е на 17-ото място с 4.