Сасуоло победи Беневенто с 1:0 в мач от 11-ия кръг на Серия А. По този начин „зелено-черните“ отново се изкачиха на втората позиция в класирането.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Двубоят започна отлично за домакините, след като още в 7-ата минута получиха дузпа. Главният съдия Симоне Соца разгледа ситуация за игра с ръка в наказателното поле на Алесандро Туя и посочи бялата точка. Зад топката застана капитана Доменико Берарди и с изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата.

Гостите изравниха играта в следващите минути. В 37-ата Джанлука Лападула беше близо до изравняване на резултата. Нападателят стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

В началото на втората част Сасуоло остана в намален състав. Лукаш Хараслин получи директен червен картон. Ситуацията бе разгледана с ВАР и реферът Симоне Соца взе решение да изгони играча на домакините.

В 62-ата минута Андреа Консили се намеси решително след изстрел на Федерико Барба. Веднага след това вратарят на домакините направи ново страхотно спасяване след удар на Джанлука Капрари.

Натискът на Беневенто се засили и в 86-ата минута Яго Фалке нацели напречната греда. Дълбоко в добавеното време Андреа Консили се намеси за пореден път решително след изстрел на Джанлука Лападула, запазвайки аванса на тима си.

С постигната победа Сасуоло се изкачи на втората позиция в класирането с актив от 22 точки, докато Беневенто е 13-и с 11.