Сасуоло постигна втора поредна победа от началото на сезона. „Неровердите“ постигнаха обрат срещу Емполи, за да стигнат до домакинската победа с 3:1 от деветия кръг на Серия А.

Домакините имаха надмощие в началните минути на срещата. Още в 6-та минута Серджо Флокари имаше възможност да вкара, но след удара му топката срещна напречната греда. В 15-та минута се откри отлична възможност пред Франческо Ачерби, който бе изведен на добра позиция и стреля, но ударът му бе спасен от Давиде Баси.

Мачът започна оптимистично за новаците в италианския елит, които поведоха в 18-та минута. Зиелински центрира в наказателното поле на Сасуоло, където Кроче бе изпуснат от защитник на домакините и с премерен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Консили.

Сасуоло бързо успя да вкара гол. В 20-та минута се разписа Сафир Тайдер, но попадението му не бе зачетено заради засада.

Симоне Мисироли стреля опасно с глава в 27-та минута, но Баси отново бе на мястото си и спаси.

Емполи можеше да удвои преднината си в 39-та минута, когато Масимо Макароне стреля опасно, но Консили демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

Гостите изпуснаха нова чудесна възможност в 42-та минута. След удара на Матиас Весино топката срещна десния стълб на вратата на Сасуоло.

В началото на второто полувреме играчите на Емполи пропусна нова отлична възможност. В 47-та минута Консили отрази много опасен удар на Пьотър Зиелински.

Сасуоло изравни резултата в 56-та минута, когато Сафир Тайдер центрира в наказателното поле на Емполи, където Симоне Мисироли бе изпуснат от защитата на гостите и отблизо разстреля Баси за 1:1.

Домакините спечелиха дузпа в 58-та минута, когато Елсаид Хисай фаулира Никола Сансоне в наказателното поле на Емполи и съдията Даниеле Орсато посочи бялата точка. Наказателният удар бе изпълнен от Доменико Берарди, който изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Сасуоло обърна развоя на срещата в 61-та минута, когато Доменико Берарди се пребори за една топка в половината на гостите, след което Серджо Флокари стреля от дъгата на наказателното поле на Емполи, топката рикошира в крака на Тонели и прехвърли вратаря Баси, след което влетя в мрежата му.

Третият гол за Сасуоло падна в 73-та минута, когато Никола Сансоне центрира в наказателното поле на Емполи, където Доменико Берарди отблизо засече топката с глава и я изпрати в опразнената врата.

До края на мача Сасуоло успя да задържи преднината си от два гола и да се поздрави с втора последователна победа.

Сасуоло се изкачи на дванадесета позиция във временното класиране с актив от 10 точки, докато Емполи остана със 7 и е на петнадесето място.