Треньорът на Ювентус Маурицио Сари бе бесен на своите играчи след загубата с 1:2 от Верона. “Бианконерите” първи взеха преднина в мача, но допуснаха пълен обрат. Наставникът не може да си обясни защо отборът му губи точки по толкова елементарен начин.

“Вижда се, че резултатите и представянето ни са различни у дома и навън. Това бе труден мач, но ние очаквахме подобно нещо. Верона ни създаде проблеми още от самото начало. Ние обаче удържахме натиска, ударихме две греди и след това вкарахме и гол. Но накрая изпуснахме победата заради елементарни грешки. Първият гол е недопустим. Ако искаме да печелим, трябва да спрем да допускаме грешки заради несериозно отношение. Верона заслужава похвала за победата, защото бяха агресивни от началото до края на мача. Знаехме, че трябва да издържим на натиска в първите 25 минути и след това да търсим нашите шансове. Направихме точно това, но след това изпуснахме победата заради нелепи грешки. Това е навик, от който задължително трябва да се отървем”, смята Сари.

30 снимки

Не за пръв път Юве допуска гол десетина минути след като е повел в резултата.

“Във футбола нагласата и психиката са най-важното нещо. Когато психически не подходиш правилно към мача и тялото ти няма да действа правилно. Трябва да разберем, че победите не идват от само себе си. Трябва да работим по-здраво, да се изцапаме, а не да разчитаме само на името си. Верона заслужава огромни комплименти за играта си през първия половин час, но ние сами сме си виновни за за случилото се в последния половин час. Те показаха страхотен интензитет в играта си, а ние - не”, каза още специалистът.

Той също така намекна, че играчите са се разглезили от осемте поредни титли и смятат, че Скудетото ще бъде спечелено без да полагат допълнителни усилия.

“Този отбор е свикнал да печели без усилия през последните години, но е време да се отърве от тази нагласа. Не може да си позволяваме да губим точки толкова елементарно. Надявам се да си вземем урок от това поражение, защото говорим по този въпрос от известно време. Неприятно е, че отборът тренира добре, но не може да покаже пълния си потенциал по време на мач. Трябва да намерим решение на този проблем”, завърши наставникът.